Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 19:25

'Εφυγε από κοντά μας ένας από τους ιδρυτές του Συλλόγου, ο Λυκούργος Δημόπουλος

Ο Σύλλογος έχασε από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, τον ιδρυτή, το στυλοβάτη, τον αγωνιστή, το δουλευτάρη και τον πνευματικό άνθρωπο του, το Λυκούργο Δημόπουλο, που έφυγε από κοντά μας σε πλήρη κύκλο της ζωής του στα 91 του χρόνια.

Ο Λυκούργος υπήρξε ένας από τους Κερπινιώτες εκείνους, στην Αθήνα, που αποφάσισαν να ιδρύσουν το Σύλλογο μας σε πολύ δύσκολες εποχές. Από τότε και μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ήταν πάντα κοντά στο Σύλλογο από κάθε μετερίζι. Η αγάπη του για το χωριό μας τον έκανε να πρωταγωνιστήσει μαζί με τους Νίκο Δασκαλόπουλο (ποιητή), Μήτσο Θεοδωρόπουλο (δάσκαλο), Γιώργη Καραθοδωρή, Κατερίνα Πλιάκα, Πάνο Κατσούλα, Χρήστο Κωσταντόπουλο (δάσκαλο) και άλλους πατριώτες στην έκδοση δύο βιβλίων για το Σύλλογο και το χωριό (Α και Β τεύχος). Δε σταμάτησε όμως εδώ, έκανε και δική του έκδοση ένα εξαιρετικό βιβλίο για το χωριό μας. Συμμετείχε πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και προσέφερε απλόχερα βοήθεια σε ό,τι του ζητήθηκε. Μας άφησε δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Λυκούργο καλό ταξίδι, θα είσαι πάντα κοντά μας.

Στην κόρη του, στη γυναίκα του και στους υπόλοιπους συγγενείς εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια και να είναι καλά να τον θυμούνται. Για τη μνήμη του ανεβάζουμε στο site μας και του αφιερώνουμε απόσπασμα από το πρώτο αντάμωμα στο χωριό τον Αύγουστο του 2005, στο οποίο πρωταγωνίστησε.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΥΡΗΣRead 4378 times