Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 14:45

Ενημέρωση για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριόΟι εκδηλώσεις του Συλλόγου

Ο Σύλλογος μας κατάφερε και φέτος με τη βοήθεια και των πατριωτών μας, παρά τις δύσκολες συγκυρίες (οικονομική κρίση, πένθη από το χαμό πολλών πατριωτών, αλλά και το εργάσιμο της ημέρας του ανταμώματος) να πραγματοποιήσει δυο σημαντικές εκδηλώσεις και να δώσει πάλι ζωντάνια για λίγες ημέρες στο χωριό μας.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 14 Αυγούστου και αφορούσε τους νέους μας που γεμίζουν το χωριό μας αυτές τις μέρες του Αυγούστου. Η αρχή έγινε με αφήγηση παραμυθιών στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου και της εκκλησίας του χωριού, ενώπιον μικρών και μεγάλων. Την πρωτοβουλία για αυτή την παράσταση την είχε η Μαρία Παπανικολάου, σύζυγος του συμπατριώτη μας Γιώργου Ζαχαριά(γιος της Ελένης Γεωργοπούλου (Σύρμη)), όπου αφήγητρια των παραμυθιών ήταν η ίδια και με το ταλέντο της κατάφερε τους μεν μικρούς να κρέμονται από τα χείλη της για τη συνέχεια των παραμυθιών, τους δε μεγάλους να γυρίσουν πάρα πολλά χρόνια πίσω και να θυμηθούμε στο χωριό τα πρώτα ακούσματα αφήγησης από τα πολυποίκιλα παραμύθια των καλών μας γιαγάδων και παπούδων. Όλα αυτά έγιναν αφιλοκερδώς από τη Μαρία. Ήταν μια πάρα πολύ καλή βραδιά που ολοκληρώθηκε με πάρτι των μικρών και μεγάλων νέων στις 4 τα ξημερώματα.

 

Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης τα ανέλαβε ο Σύλλογος, προσφέροντας φαγητό και ποτό (σουβλάκια, αναψυκτικά) καθώς και τη μουσική (ενισχυτή, ηχεία). Ο Dj ήταν επιλογή των νέων.

Συγχαίρουμε τους γονείς που φέρνουν τους μικρούς μας νέους στο χωριό αλλά και επαινούμε τους μεγαλύτερους που κάθε χρόνο δίνουν το παρόν στο χωριό τους. Προτρέπουμε τη νεολαία με κάθε ευκαιρία να συνεχίσει να έρχεται στο χωριό κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους ικανοποιούμε.

Υ.Γ. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα οργανώσουμε και τη δική τους γιορτή «Βραδιά νεολαίας» μετά από απουσία 2 χρόνων και πιστεύουμε εκεί να δώσουν το βροντερό παρών όλοι οι νέοι του χωριού μας, αφού συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η δεύτερη εκδήλωση, «το Αντάμωμα» ήταν και αυτή πολύ πετυχημένη, παρά τη συμμετοχή λιγότερων από άλλες χρονιές πατριωτών, λόγω των προαναφερθέντων δυσκολιών. Το κέφι, το καλό φαγητό και ποτό, η καλή μουσική από το δημοτικό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη, καθώς κι η παρουσία του συμπατριώτη μας τραγουδιστή Γιάννη Πυρπυρή (Αρκάδιος) ζέστανε την ατμόσφαιρα και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 4:30 το πρωί, χωρίς να φύγει κανένας. Το χορό άνοιξε ένας από τους ηλικιωμένους του χωριού μας, ο Θανάσης Δημόπουλος που με πατήματα νέου σκόρπισε αμέσως σε όλους το κέφι. Θανάση, να είσαι καλά και του χρόνου μαζί μας.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να έχουμε την κατανόηση των πατριωτών μας, για το συμβολικό ποσό συμμετοχής των 20€ που ορίσαμε για κάθε άτομο άνω των 10 ετών, αλλά ήταν επιβεβλημένο για να συνεχιστεί η εκδήλωση του Ανταμώματος που πραγματοποιείται

εδώ και 7 χρόνια.

 

Φωτογραφίες εδώ και εδώ


Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αη Ταξιάρχη

Το Σάββατο 20 Αγούστου έγινε η λειτουργία στον Αη Ταξιάρχη. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο παπαΔημήτρης νέος ιερέας του Δρακοβουνίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του παπαΓιώργη, ιερέα του χωριού μας. Παπαγιώργη σε συγχαίρουμε για την ταπεινοφροσύνη σου. Παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί από την Κερπινή, το Δρακοβούνι, τις Ολομάδες και Κουρούβελι. Αυτό το γραφικό εκκλησάκι, που είναι χτισμένο μέσα στο βράχο, αξίζει να το επισκεφτούν, πατριώτες και μη, γιατί συγχρόνως είναι κι ιστορικό μνημείο καθότι χρησιμοποιήθηκε και σαν ταμπούρι της κλεφτουριάς. Τέλος, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους αδερφούς Σελήμη Γιάννη, Γιώργο, Τριαντάφυλλο και τις οικογένειες τους για τα τόσα ωραία φαγητά, ποτά και γλυκά που προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες μετά την εκκλησία κάθε χρόνο. Όλη αυτή η δραστηριότητα μας θυμίζει παλιές καλές εποχές στα ξωκκλήσια του χωριού, όπου μετά τη λειτουργία ακολουθούσε πανηγύρι. Αν είχαμε λίγο χώρο θα μπορούσαμε να αναβιώσουμε ξανά στιγμές του παρελθόντος για να θυμηθούμε τα παλιά καλά χρόνια εμείς οι μεγαλύτεροι και να ζήσουν εμπειρίες οι νεότεροι. Ελπίζω στο μέλλον να τον εξασφαλίσουμε.

 

Φωτογραφίες εδώ


Λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αη Γιάννη στα άνω Καλύβια

Στις 29 Αυγούστου, ημέρα γιορτής του Αγίου Ιωάννου του Θερμολόγου έγινε λειτουργία στο ξωκκλήσι που βρίσκεται στα άνω Καλύβια με συμμετοχή Κερπινιωτών από το χωριό από την Τρίπολη, την Πάτρα και άλλες πόλεις. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετή. Μετά τη λήξη της λειτουργίας είχε αρτοκλασία και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα που προσέφερε η οικογένεια του Νίκου Πλιάκα.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του Συλλόγου όλους τους πατριώτες μας, που παρευρέθηκαν σε όλες αυτές τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του χωριού και του Συλλόγου και θέλω να πιστεύω ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, εμείς οι Κερπινιώτες, θα βρισκόμαστε σε κάθε εκδήλωση, έτσι ώστε να διατηρήσουμε την ενότητα μας, την αγάπη μας και τη συνέχεια του χωριού μας.

 

Φωτογραφίες εδώ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΥΡΗΣ


Read 4813 times