Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 19:27

Ανακοίνωση για τη Γιορτή της Αγίας Τριάδος και απάντηση σε σχόλια του Προέδρου Γεώργιου Πυρπυρή

Πάρα πολλοί Κερπινιώτες βρέθηκαν και φέτος της Αγιάς Τριάδος στο χωριό μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου μας,

που φρόντισε για μια ακόμα φορά να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν όλοι μαζί στο πνευματικό κέντρο. Είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία της εκκλησίας όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερεμίας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου μας.

 

Σεβασμιότατε, για την παρουσία σας, το χωριό μας και ο Σύλλογος, σας ευχαριστεί και πιστεύουμε ότι θα κάνετε ότι μπορείτε για να λυθούν όσο γίνεται τα δύσκολα προβλήματα της επαρχίας μας και του χωριού μας.

Αγαπητοί πατριώτες έχουν περάσει όκτω χρόνια από την επαναλειτουργία του Συλλόγου μας, ύστερα από πρωτοβουλίες αποκλειστικά δικές μου, δίχως καμία βοήθεια ούτε οικονομική, ούτε εργασιακή και το τονίζω αυτό, γιατί έτσι είναι η αλήθεια και πίστευω δεν θα το έκαναν πολλοί, όπως δεν το έκαναν επτά χρόνια που ο σύλλογος ήταν στην ανυπαρξία.

Στα οκτώ χρόνια που πέρασαν και παρά τα δύσκολα που με βρήκαν στην προσωπική μου ζωή, έδωσα τα πάντα σαν Πρόεδρος για την άριστη λειτουργία και δραστηριότητα του, μπορώ να πω.

Πετύχαμε δε με τα εκάστοτε συμβούλια και τον καθολικά ωραίο κόσμο των Κεπρινιωτών (παλιών και νέων), πάρα πολλά και πρώτα απ’ όλα να λειτουργούμε χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές η άλλες προκαταλήψεις, αλλά με αγάπη για το χωριό και τους πατριώτες μας, αφού πρώτα κάναμε το Σύλλογο πραγματικά απανταχού Κερπινιωτών και όχι έδρας (Αθήνα).

Πραγματοποιήθηκαν έξι ανταμώματα στο χωριό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση κανενός πατριώτη ή φίλου και όλα με συμμετοχή 400-500 Κερπινιωτών, αλλά μάλλον δε λέει κάτι αυτό. Έξι αποκριάτικοι χοροί, δύο στην Τρίπολη και ένα κόψιμο πίτας στην Τρίπολη, δύο βραδιές νεολαίας με συμμετοχή 50-60 νέων. Πέντε εκδρομές Αγίας Τριάδος συνοδευόμενες από ημερήσιο γλέντι και φαγητό, δύο φορές στο χώρο του καφενείου και τρεις στο πνευματικό κέντρο. Μια εκδήλωση για τους ποιητές και συγγραφείς του χωριού μας και ακόμα μια για τον παγκοσμίου φήμης γιατρό και επιστήμονα Θεόδωρο Μπαλούρδα. Όλες με απόλυτη επιτυχία.

Ίδρυση τοπικής επιτροπής στην Τρίπολη με πέντε μέλη, έναν εκπρόσωπο στην Κόρινθο και έναν εκπρόσωπο στο Αίγιο. Πέρα λοιπόν από το τεράστιο έργο της σύσφιξης των σχέσεων των Κερπινιώτων και των νέων μας, όταν χρειάστηκε αγώνας για τα σκουπίδια ο Σύλλογος μπήκε μπροστά με αγωγές εναντίον της απόφασης του Δήμου να τα φέρει στο χωριό μας και μαζί με την επιτροπή μας στην Τρίπολη και ιδιώτες πατριώτες που αγαπούν το χωριό κερδίσαμε την υπόθεση.

Τότε ήταν που σφυροκοπούσα με άρθρα μου στην εφημερίδα Γορτυνία τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο παρά τις απειλές τους ότι θα με μυνήσουν. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας έγιναν αφορμή να μας επαινούν ο τοπικός τύπος, αλλά και συμβούλια άλλων συλλόγων. Τα παραπάνω αναγκάστηκα να τα γράψω, με μεγάλη αγανάκτηση και πικρία, για αυτά που διάβασα στην εφημερίδα Γορτυνία από κάποια δήθεν ‘Κερπινιώτισσα’.

Δε ντρεπόμαστε λέω εγώ, ποιά Κερπινιώτισα και πράσινα άλογα, μας περνάνε για κουτούς, γιατί δε σταματάνε να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το ανυπόγραφο κείμενο και να βάλουν την υπογραφή τους και το όνομα τους κάτω από τις συκοφαντίες για χρηματικό κόστος καλεσμένων.

Δεν ντρέπεστε; Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν κακό στο χωριό και στο Σύλλογο. Εγώ βαδίζω με την αγάπη της πληθώρας των Κερπινιωτών και σας παραδίδω σε αυτούς να σας κρίνουν.

Όσο για τα έργα στο χωριό, όταν έσεις αποφασίσετε να δώσετε κανένα ευρώ στο Σύλλογο, που δεν έχει δει από εσάς τίποτα, τότε να μας πείτε τι έργα να κάνουμε. Ας καταλάβετε πλέον ότι δεν έιμαστε ούτε κοινότητα, ούτε δήμος, ούτε περιφέρεια, ούτε υπουργείο, είμαστε ένας απλός πολιτιστικός σύλλογος χωρίς αποθεματικά. Φτάνει πια η αχαριστία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΥΡΠΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Read 3779 times